Brandfield: autoriteit in style items

Brandfield: autoriteit in style items

Online winkelen is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Ook categorieën als schoenen, kleding, waarbij mensen graag kunnen voelen en passen, groeien door. De online-markt voor accessoires, zoals sieraden, horloges, zonnebrillen, tassen, etc. is echter nog niet sterk ontwikkeld. Er is nog geen partij die deze markt heeft geclaimd. Brandfield is online aanbieder van horloges, sierraden, tassen en heeft een stevige groei-ambitie. De vraag met welke positionering ze hun ambities kunnen realiseren.

Van push naar pull: ontwikkeling van de emotionele lading en aantrekkingskracht van het merk
Het merk Brandfield heeft inmiddels enige bekendheid opgebouwd. Groei werd vooral gerealiseerd door de inzet van een pushstrategie (SEA en SEO) en door de populaire merken beschikbaar te stellen. In communicatie werden de merken als held vooropgezet en stond koopgemak centraal. Maar om structureel door te groeien is het belangrijk om de autonome aantrekkingskracht van het merk te versterken. De naam Brandfield moet niet alleen nog nadrukkelijker zichtbaar worden, het merk moet ook lading krijgen, zodat mensen vanwege het aanbod, advies en de beleving naar Brandfield toekomen.

Inspelen op de hobbels en kansen in de markt
Externe en interne visie-gesprekken en (online) consumentenonderzoek gaven ons inzicht in de motieven en barrières van klanten. We signaleerden dat de vele hobbels die mensen ervaren bij het offline kopen van accessoires kansen biedt. Met het gemak en de vrijheid van online winkelen wil Brandfield een alternatief zijn voor de hoogdrempelige juwelier, het beperkte assortiment in de winkel en de opdringerige verkoopster. Het online kopen van accessoires kent echter ook barrières. Mensen vinden het belangrijk om te kunnen zien of het merk en het model mooi zijn, het goed staat en de maat goed is. Consumenten hechten waarde aan de beleving tijdens het kopen en daarom gaan ze vaak nog naar fysieke winkels.

Positionering als de specialist in style items
Brandfield wil zich ontwikkelen van een 'online webshop voor horloges, sierraden en zonnebrillen', naar 'de autoriteit in style-items'. Sieraden, horloges, zonnebrillen en tassen zijn producten met een emotionele beleving. Als aanbieder van accessoires is het daarom waardevol om een unieke beleving te bieden. Een eigen opvatting is bovendien onderscheidend ten opzichte van de generieke online verkoopkanalen, als Zalando, bol.com en Wehkamp.

De positionering geeft richting
Brandfield gelooft dat de juiste style items je eigen stijl en je identiteit bevestigen. Vrouwen en mannen die er verzorgd uit willen zien, gebruiken style items om hun look compleet te maken. Ze zijn kiezen style items die aansluiten op de trend en hun eigen stijl te bevestigen. De nieuwe positionering geeft richting aan marketing en communicatie. Als specialist laat Brandfield zien dat het als geen ander begrijpt wat style items voor de doelgroep betekenen. Op de website, in de winkels en communicatie en activatie. Brandfield signaleert trends, ontdekt nieuwe, nog onbekende merken, inspireert met wat nieuw is. En Brandfield geeft persoonlijk stijladvies, oa m.b.v. online tools.