Corporate positioneerder

dr. Onno Maathuis (1970) is gespecialiseerd in corporate positionering en merkportfoliobeleid.

Onno studeerde van 1988 tot 1993 bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vervolgens werd hij AIO (assistent in opleiding) bij de Rotterdam School of Management en promoveerde in 1999 op een proefschrift over corporate branding en portfoliomanagement. Het proefschrift identificeert de waarde van corporate merken voor managers én consumenten.

Van 1999 - 2009 was Onno adviseur en partner bij De Positioneringsgroep, adviesbureau op het gebied van merkontwikkeling. In 2010 richtte hij samen met Mary Hoogerbrugge De Positioneerders op. De Positioneerders ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van hun merkpositionering en merkportfoliobeleid. De Positioneerders werkte de afgelopen jaren o.a. voor Bol.com, Univé, TNO, Amstel, Saxion, Nationale-Nederlanden en UvA.

Op het gebied van portfoliomanagement en re-branding werkte Onno o.a. voor FoxSports (Eredivisie Live), ING (Postbank), T-Mobile (Ben), Eneco (overname Econcern), Van Lanschot (Kempen & Co.), APG (ABP) en VU en UvA.

Onno werkt het liefst aan projecten waarbij merkontwikkeling en strategievorming samengaan, bijvoorbeeld door het communiceerbaar maken van een (complexe) strategie, het herinrichten van een merkportfolio of herpositioneren van een organisatie.

Naast adviseur is Onno docent bij masteropleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Master Corporate Communicatie), AOG Groningen (Merkmanagement) en Van Hilst (Communicatie-opleiding). Verder is hij bestuurslid van de wetenschappelijke stichting SWOCC, reviewer van Corporate Reputation Review, kerngroeplid van ForumTBS en lid van de Raad van Toezicht van het Fonds Psychische Gezondheid en stichting Korrelatie. .


Lees verder: