Belsimpel: zekerheid in een markt vol cowboys

Belsimpel: zekerheid in een markt vol cowboys

De telecommarkt kent veel prijs-aanbieders. Belsimpel volgde daarin en profileerde zich ook eendimensionaal op prijs. Tot dat de oprichters zich realiseerden dat commoditisering van de markt op de loer lag. Voor een succesvolle toekomst was het noodzakelijk zich hieraan te onttrekken en een onderscheidende, relevante merkbelofte voor Belsimpel te ontwikkelen.

Veel onzekerheid in de markt
Zoals veel online aanbieders richtte Belsimpel zich (onbewust) op de doelgroep van zelfverzekerde online-kopers. Impliciet werd verondersteld dat kopers vooral op zoek zijn naar een partij met het meest ruime aanbod, de nieuwste modellen en de beste deals. Onderzoek liet echter zien dat veel mensen heel onzeker zijn over hun keuze en bang zijn voor een addertje onder het gras. Het online aanbod van telefoon- en abonnementenaanbieders is voor velen een jungle. Het is lastig om de verschillen tussen het aanbod en de aanbieders te zien.

Een merk met een missie
Tien jaar eerder hadden de oprichters van Belsimpel.nl, Jeroen en Jeroen, hun bedrijf opgericht om in de ondoorzichtige online markt een alternatief aan de consument te bieden. Zij wilden op de behoefte aan een partij die je kunt vertrouwen inspelen. Deze missie was in de loop van de jaren op de achtergrond geraakt, maar bleek nog altijd relevant.

Trustbrand
Positioneren gaat in veel gevallen over wat je buiten ziet, in de maatschappij, de markt, of bij de klant en wat je als organisatie gelooft. Belsimpel besloot de missie weer leidend te maken en de betrouwbare baken in de markt te willen zijn. Transparantie en klantvriendelijkheid werden binnen de organisatie centraal gesteld. Belsimpel ging zich volledig richten op het helpen van deze mensen bij het maken van de voor hen juiste keuzes.

Tot het uiterste voor jou
In een aantal werksessies legden we de uitdaging in de markt èn de drijfveren van de Belsimpel bloot. Op basis hiervan formuleerden we een merkkompas en de briefing voor communicatie. Han Snel ontwikkelde de campagne Jeroen & Jeroen, om Belsimpel en zijn belofte meer zichtbaarheid te geven. De bekendheid en vertrouwdheid van Belsimpel groeide snel, mede dankzij het herkenbare en sympathieke campagne-concept. De omzet groeide mee.