Mary Hoogerbrugge VIA Legend

Wow VIA Legend! Tijdens het Legend-diner van VIA Nederland, vorige week in de Rode Hoed, werd ik verrast met deze eretitel. Volgens traditie ging er een ‘roast’ door Dick van der Lecq aan vooraf en ontving ik het bijbehorende beeldje van mijn profiel gemaakt door kunstenaar Jeroen Henneman.

Ik ben er trots op dat mijn inzet in verband wordt gebracht met de eerste VEA Legend: Giep Franzen. Op mijn manier probeer ik het merkdenken en het onderbouwen daarvan verder te brengen. Samen met Onno Maathuis bij De Positioneerders, als beschermvrouw van SWOCC, met de opleiding Merk Leiderschap van Iris Academy en de afgelopen jaren met Effie Awards Netherlands.

Het is natuurlijk de hoogste tijd dat er na al die vakmannen een vrouw in de Legend-lijst komt te staan. Met diverse rolmodellen blijft ons vakgebied ook in de toekomst aantrekkelijk. Daar draag ik graag aan bij. Deze prijs is daarom voor mij zeker geen kroon op mijn werk, eerder een stimulans. De waardering die eruit spreekt, ervaar ik als een aanmoediging. Samen kunnen we elkaar, onze organisaties, ons vak en de wereld beter maken.

Dank VIA-bestuur voor deze erkenning en de fantastische avond, Dick voor je mooie en geestige speech en bedankt iedereen die het door samen te werken mogelijk maakt om een voorbeeld te kunnen zijn.

Saskia Baneke, directeur VIA wordt geciteerd in het artikel van Marketingtribune: ‘Mary is een strijder en belangrijke speler voor de groei en ontwikkeling van de branche en daarmee een geweldige bron van inzicht en inspiratie,’. Ze is een echte vakvrouw die vanaf het begin van haar carrière bezig is geweest om op gepassioneerde wijze het vak beter te maken. Zo heeft ze met haar onderzoek over de meetbaarheid van de werking en effectiviteit van marketing & communicatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de Effie Awards en het SWOCC. 

Dit bericht is verschenen op LinkedIn op 14 April 2023. Je kunt het bericht ook hier lezen.

Lees meer over de VIA uitreikingen in het artikel van MarketingTribune van 14 April 2023. Je kunt het artikel ook hier lezen.